Предколеден празник на добри християнски новини за 2004

Клубът на християнския журналист към СБЖ и Институтът за принципи на правото организират в петък, 17 декември, празник на добрите християнски новини за 2004 г.

На пресконференцията преди това ще бъдат представени някои от по-важните събитията през изтеклата година в дейността на двете организации. Така например България е на челно място в света по раздадени детски Библии в държавните училища - над 10 тиража, заедно с християнските етики, достигат близо 2 милиона броя. За това ще разкаже проф. Дечко Свиленов от БАН.

На пресконференцията ще бъде представен и президентът на "Адвокати Европа" Лъчезар Попов, както и разностранната дейност на Института за принципи на правото. Като уникален за българското право се счита един от проектите на Института - Миротворство или медиация, извънсъдебно решаване на спорове, съобщиха от Клуба на християнския журналист.

На срещата ще бъде разказано и за най-успешния български мисионер през последните 14 години Илия Миланов, който е пътувал в много държави по света. Бивш шампион по бридж, строителен работник и футболен съдия в Либия, преди 14 години той преживява лична среща с Христос, която променя живота му. Особено плодотворна е работата на Илия Миланов и екип "Благовестие" в Сибир и остров Сахалин, се посочва в съобщението.

Ще бъде обявено и предстоящото откриване на Женски информационен център по въпросите на аборта и последствията от него.

Пресконференцията и празникът ще се състоят в Института за принципи на правото на ул. Парчевич 44, 5 етаж.

Споделяне

Още от България