Предпочелите да прехвърлят номера си към “Виваком“ надхвърлиха 300 хиляди

Над 300 000 потребители на мобилни услуги са предпочели да прехвърлят номера си в мрежата на “Виваком“ от старта на преносимостта на номерата през април 2008 г. досега, съобщиха от телекома в понеделник. Процедурата позволява на клиентите да ползват услугите на конкуренцията, запазвайки номера си.

Надхвърляйки бройката пренесени номера през миналата седмица, операторът изпреварва със 100 хиляди привлечените от всички конкурентни оператори чужди клиенти. От своя страна “Виваком“ се е простила за този петгодишен период с 43 хиляди абонати, които са предпочели да отидат в другите телекоми с номера си.

Операторът съобщава, че само за последната година бележи 76% увеличение на базата от клиенти, избрали да сменят своя телеком оператор. Само през последните шест месеца “Виваком“ е приемала от конкуренти средно по 11 000 абоната на месец.

Телекомът остава единственият играч на пазара с повече пренесени номера в мрежата, отколкото клиенти, които са я напуснали в полза на друг оператор, пише в съобщението на дружеството.

То отдава този свой успех на доброто позициониране на портфолиото си от мобилни продукти и услуги, както и от постоянната инвестиция в подобряване на ЗG мрежата се. В момента тя осигурява скорост от 42 Mbps и 99.41% покритие на населението и дава предимството клиентите ѝ да ползват мрежата с най-добро покритие в страната. Това рефлектира и върху ръста на абонатите, ползващи мобилен интернет от “Виваком“, който на годишна база отчита скок от 71.6%.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?