Предприемачески уикенд събира новатори в Благоевград

Предприемачески уикенд събира новатори в Благоевград

Предприемачи и млади ентусиасти могат да се включат за трети пореден път в глобалната инициатива Стартъп Уикенд, който ще се състои от 4 до 6 ноември в студентския център на Американският университет в Благоевград, съобщиха от учебното заведение в петък.

В първия ден на състезанието ще се сформират отбори от двама до петима участника, които да развият своите бизнес предложения. Всеки тим ще се сдобие с ментор, който да му помага и насочва в разработването на идеята. Настойниците са представители на уеб дизайнерски и ИТ-компании. В съботата с помощта на своите ментори отборите ще трябва да обработят оптимално своите бизнес идеи, които ще бъдат представени на следващия ден пред публиката и журито в триминутна презентация. Само един ще е победителят.

Миналогодишното издание на StartUP Weekend 2015 събра над 70 млади ентусиасти. Десет отбора се състезаваха за приза, който бе спечелен от проекта Toby за онлайн размяна, наем или покупка на използвани образователни продукти и играчки.

Инициативата възниква в Сиатъл, Вашингтон. Само за няколко години са осъществени повече от 8000 бизнес идеи в 135 страни от цял свят.

През март 2017 г. екипът на [email protected] ще организира за пети пореден път и своята годишна конференция. Целта ѝ е да стимулира предприемаческия дух сред младите хора. Всяка година събитието събира над 200 ентусиасти от цялата страна.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?