Председателството на Естония ще работи за оживление на икономиката в ЕС

Председателството на Естония ще работи за оживление на икономиката в ЕС

Естония, в качеството си на председател в Съвета на ЕС през втората половина на тази година, смята да работи за оживление на икономиката на съюза, заяви премиерът на балтийската страна Юри Ратас, цитиран от осведомителните агенции.

"Силната икономика се базира на открит иновационен икономически модел. Целта на Естония е да съдейства за оживяването на икономиката на ЕС и за създаването на съвременни работни места", каза той след изнесено заседание на естонското правителство в Брюксел.

Ратас добави, че като председател Естония смята да предложи конкретни съвременни решения за по-голяма защитеност и сигурност в една отворена Европа. Наред със съвременните решения в областта на информационните технологии Естония се обявява за укрепване на трансграничното сътрудничество и смята за много важно по-тясното отбранително сътрудничество.

На днешното си изнесено заседание естонското правителство одобри програмата за председателството, основаваща се на четири приоритета - открита Европа с новаторска икономика, сигурна и защитена Европа, цифровизирана Европа със свободно движение на данни, увличаща и устойчива Европа.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?