Председателят на ЕНП насърчи Надежда Михайлова за обединението на 11-те десни партии

Председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс отново е потвърдил подкрепата си за обединението на българската десница, съобщи пресцентърът на СДС в четвъртък по повод срещата на Мартенс с лидера на СДС Надежда Михайлова, която е и зам.-председател на ЕНП.

Михайлова е информирала Мартенс за процеса на сътрудничество след десетоноемврийската среща на 11 -те десни партии.

"ЕНП подкрепя вашите усилия да обедините десницата, защото България се нуждае от лидери, които знаят как и могат да доведат успехите на европейското членство до всеки български гражданин. Този проект не може да се реализира от политици, които са основават на провалени идеологии в миналото или на популизъм", каза Вилфред Мартенс, цитиран от пресцентъра на СДС.

Мартенс е изтъкнал, че настоящите успехи на България щяха да са невъзможни без правителството на СДС, БЗНС-НС и Демократическата партия.

"Решени сме да поставим личните различия на заден план и да работим заедно за бъдещето на България", заяви в отговор лидерът на СДС Надежда Михайлова, се казва още в съобщението на "Раковски" 134.

Сред 11-те десни партии, които се обединиха от идеята за бъдещо десноцентристко правителство, но все още не обсъждат явяването си на изборите в коалиция, са СДС, ССД на Стефан Софиянски, ВМРО, БЗНС - НС, както и партиите на изгонените от СДС Евгений Бакърджиев и Христо Бисеров, формацията на бившия президент Желю Желев и др.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?