Председателят на СДС-София Ивайло Панев подаде оставка

Председателят на СДС-София Ивайло Панев подаде оставка

Председателят на СДС София Ивайло Панев подаде оставка, съобщи offnews.

Причината е взетото късно вечерта в сряда решение Реформаторският блок (РБ) да свика конгрес на 15 септември, на който се очаква Радан Кънев да бъде избран за председател на РБ.

"Двадесет дни преди изборите всички ще правят предизборна кампания, ние ще правим конгрес. Нали разбирате колко е ефективно такова политическо поведение", коментира Иво Панев.

"Оставката ми не е заради предрешения избор на Радан Кънев, а заради начина, по който беше взето това решение. Издебна се момент, в който Меглена Кунева и Божидар Лукарски не са в София и започна завера. Не е това начинът за водене на преговори с партньори. Познайте дали щеше да им се получи играта, ако председателите бяха тук и ако всичко беше извършено на светло", коментира Панев.

Отказвам със своето участие да легитимирам този конгрес на 15 септември. Най-хубавите ми години са минали около СДС, тази година навършвам 50 години и името ми е най-важното, което имам. Няма да позволя името ми да се използва за легитамация на решения, които не споделям, заяви още Ивайло Панев.

Засега Панев остава редови член на СДС.

Занапред ще видим. Нямам проблем да съм в партия с 0.03%, ако споделям политическите виждания на участниците в нея. Но ако политическите виждания се разминат с моите, няма да стоя в която и да партия в разрез със съвестта си, каза Панев и коментира, че бъдещето му оставане в СДС зависи от политиката, която партията ще има в следващите месеци.

Иво Панев е кмет на столичния район Кремиковци. Той бе един от малкото кандидати на СДС, които спечелиха предпоследните местни избори. На последните местни избори районните кметове вече се назначаваха от столичния кмет, като Панев е единственият извън ГЕРБ, който запази мястото си. Мотивите на столичния кмет Йорданка Фандъкова бяха одобрението на жителите на Кремиковци за Панев. По думите ѝ хората обещали да гласуват за нея, ако остави Панев на поста.

Споделяне

Още от България

Какво правителство е добре да има сега?