Председателят на Софийския районен съд стана шеф във върховния съд

Председателят на Софийския районен съд (СРС) Красимир Влахов бе избран в четвъртък за заместник-председател на Върховния касационен съд и ръководител на гражданското му отделение.

Висшият съдебен съвет одобри без дебат предложението на Лазар Груев с 21 гласа "за" и двама "въздържали се". Влахов ще заеме мястото на съдия Симеон Чаначев, който става редови съдия във ВКС.

Кадровата рокада във ВКС не бе обявена предварително в дневния ред на съвета, което блокира всякаква възможност за дебат на фона на критиките на Европейската комисия за нуждата от прозрачност при назначенията на ключови позиции в системата.

Красимир Влахов започва кариерата си 1996 година като младши съдия, през октомври 1997 година става съдия в Софийския районен съд. Четири години по-късно е избран за заместник-председател на съда. През 2004 г. става съдия в Софийския градски съд, а по-късно същата година е командирован във ВКС.

По предложение отново на Лазар Груев в края на 2008 година ВСС го избра за председател на СРС. Предстои конкурс за назначаване на председател на Софийския районен съд, който е най-големият в страната.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?