Предсрочно се пуска ремонтираният виадукт на "Тракия"

Предсрочно се пуска ремонтираният виадукт на "Тракия"

Три дни по-рано е приключил ремонтът на виадукта при 20-ти километър на автомагистрала "Тракия“ и движението по него се пуска в 16.30 часа в петък, съобщиха от пътната агенция.

Предсрочното въвеждане на платното в експлоатация идва два дни след инспекция на премиера Бойко Борисов как вървят строителните работи там. Тогава служителки от намираща се близо до ремонта бензиностанция се оплакаха, че от месеци работата им страда и нямат клиенти.

От агенция "Пътна инфраструктура" посочиха, че фирмата, извършила ремонта -  държавната "Автомагистрали“, е работи лаизключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо и да не се затруднява движението в активния летен сезон.

На дългия 400 м виадукт са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова шумяща маркировка. Ремонтът на долното строене на виадукта ще продължи, без това да пречи на трафика.

Ремонтите на още два виадукта - при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, ще приключат в началото на следващата седмица. За улеснение на движението в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, посочват от пътната агенция.

Споделяне

Още от Бизнес