Предсрочно връщане в клас на учащите в VІ и ХІ клас

Предсрочно връщане в клас на учащите в VІ и ХІ клас

При подобрена епидемична обстановка учениците от VІ и ХІ клас ще се върнат присъствено в училище на 10 май, което е със седмица по-рано от обявеното досега. Това обаче ще стане само при продължаващо намаляване на заразените. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по време на импровизиран брифинг в неделя, в дома на премиера в оставка Бойко Борисов в Банкя, който беше излъчван на живо във "Фейсбук".

По график учениците от тези два класа трябваше да се върнат в училище на 17 май, но тъй като те са били реално в клас най-малко през тази учебна година се обмисля предсрочно прекратяване на онлайн уроците им.

По думите на Вълчев е възможно от 17 май в училище да се върнат още пет класа. От утре по график в училищата са учениците от V, ІХ и ХІІ клас.

До голяма степен съхранихме присъственото обучение в начален етап - от първи до четвърти клас, посочи още Вълчев.

Данните показват, че сред педагогическия и непедагогическия персонал в системата на образованието заразените в сравнение с есента са по-малко, допълни още той.

Министърът на спорта в оставка Красен Кралев припомни, че през последните 6 месеца не беше допускана публика на състезанията, но от вчера феновете могат да посещават мачовете на любимите си отбори. По думите му има стриктно разписани протоколи как трябва да се провеждат футболните срещи и апелира феновете да ползват предпазни маски.

Премиерът в оставка Борисов призова всички да спазват противоепидемичните мерки, честити Цветница на православните християни и напомни, че в страната не са били затворени църквите и манастирите по време на епидемията.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?