Представители на Белия дом проверяват големи заеми за фирма на Джаред Къшнър

Джаред Къшнър

Представители на Белия дом проверяват дали отпуснати заеми от 500 милиона долара на семейната фирма за недвижими имоти на Джаред Къшнър - зетя на Доналд Тръмп и негов високопоставен съветник - са в нарушение на законите или етичните правила, предадоха световните агенции.

Дейвид Апол, изпълняващ длъжността директор на Службата за правителствена етика, е съобщил това в писмо, изпратено до републиканския конгресмен Раджа Кришнамурти.

 

Конгресменът демократ от щата Илинойс отправи на 1 март питане до Апол за заеми, отпуснати на Къшнър Къмпанис, за които съобщи в. "Ню Йорк таймс". Според изданието компанията приела заеми в размер на 184 милиона долара от фирмата Аполо глобал мениджмънт и в размер на 325 милиона долара от Ситигруп миналата година, няколко месеца след като Къшнър се срещнал с представители от двете фирми.

 

И двете компании подчертават, че техните представители не са направили нищо нередно на срещите с Къшнър. Финансовите интереси и на двете фирми тогава са били под надзора на федералното правителство.

 

И двете фирми - независимо или посредством индустриални групи - са подкрепили елементи от проектозакона за данъчната реформа, приет миналата година в Конгреса с подкрепата на Тръмп.

Джаред Къшнър играе влиятелна роля във вътрешно- и външнополитическите решения, припомня Асошиейтед прес.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?