Представителството на Еврокомисията в София е с нов шеф

Огнян Златев

Огнян Златев е новият ръководител на представителството на Европейската комисия в София, съобщиха от мисията.

Той ще замени на поста Зинаида Златанова, която ръководи мисията от 1 януари 2008 г. до 30 април 2013 г.

Огнян Златев работи за Европейската комисия от 2011 г като началник на отдел "Комуникации" в Генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване", където допринесе за успешното комуникиране на действията на Комисията за борба с младежката безработица и социално приобщаване.

Златев има значителен опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на неправителствени организации. Преди да постъпи в Европейската комисия, той е бил член на Управителния съвет на Българската национална телевизия.

Преди това основава и управлява Центъра за развитие на медиите в България. Златев е основател и председател на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал са директор на Информационния център на Институт "Отворено общество" в София, ръководител на Центъра на Би Би Си в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет в България.

На новия си пост Огнян Златев постъпва с предишен опит от работата си с медии и неправителствени организации в България и други държави от Югоизточна Европа. Има солиден опит с комуникационни стратегии, свързани с европейската интеграция, политиките и институциите на Европейския съюз.

Европейската комисия има представителства в 27-те държави членки на ЕС и регионални офиси в Барселона, Белфаст, Бон, Кардиф, Единбург, Марсилия, Милано, Мюнхен и Вроцлав. Те информират медиите и обществото за политиките на Европейския съюз и следят значимите събития в съответната държава. Представителствата са в ресора на заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг.

Споделяне

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?