Представителят на "Дийтсман" влезе в управата на "Енергоремонт"

Росен Христов

След като холандската компания "Дийтсман" придоби 97 на сто от "Енергоремонт Холдинг" нейния представител Росен Христов е вписан като нов председател и член на Управителния съвет на холдинга.

В ръководството му остава главният изпълнителен директор Теодор Осиковски. Двамата с Христов ще представляват компанията. Местата си в борда запазват и Иван Личев и Христо Димитров.

Със сделката "Дийтсман", която е една от най-големите световни компании за поддръжка и експлоатация на съоръжения в нефтената, газовата и добивната промишленост, планира разширяване на дейността си в световен мащаб и експанзия в региона на Балканите.

Росен Христов е завършил Международни икономически отношения в САЩ. През последните 20 години работи и ръководи проекти по придобиване и сливания на компании, включително и в областта на енергетиката в САЩ, Източна Европа, Азия и Южна Америка. До избoра му за председател на управата на "Енергоремонт" е регионален мениджър на "Дийтсман" за Източна Европа и Южна Америка и е основният двигател на сделката с българската компания.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?