Представляващият ВСС обвини Лозан Панов в зависимости

Сн. БГНЕС, архив

Във Висшия съдебен съвет (ВСС) и в медийни публикации се говори, че Лозан Панов има зависимости, в различни печатни издания го пише. Нека да дойде и да каже има ли той някакви зависимости.

Така пред БНР представляващият ВСС Боян Магдалинчев отговори на председателя на Върховния касационен съд (ВКС), който заяви преди дни, че върховенството на закона и разделението на властите у нас са силно компрометирани, а ключови държавни институции са завладени от частни интереси.

Магдалинчев призова Панов да каже пред ВСС кого визира в думите си. От своя страна заяви, че досега се е видяло, че гражданското движение "Боец" и неправителствената организация "Правосъдие за всеки" стоят зад председателя на ВКС.

"Имаше питане от председателя на Висшия административен съд (ВАС) Георги Чолаков какво е мнението на Панов за интервюто на съпругата му, но той не отговори. Нека каже дали споделя нейното мнение. Той не даде никакъв отговор и напусна залата. Това му поведение вече е демонстративно. Поведението му е насочено към главния прокурор", каза още Магдалинчев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?