Представящ се за българин хакер атакува сайта на македонския президент

Неизвестен хакер “нападна” официалния интернет сайт на президента на Македония Бранко Цървенковски, помествайки текст с герба на България. Посланието е на български език и е озаглавено “Съединението прави силата”, предаде БНТ.

“Скъпи съседи, учудващи са желанието и усилията, които полагате, за да цари неразбирателство между нас”, пише неизвестният хакер с псевдоним еР. “Уж се стремите към голямото европейско семейство, а продължавате с глупавите си изстъпления и хитрувания на дребно. Не забравяйте, “Съединението прави силата”. Нека не се налага да ви го напомняме по този начин и занапред”, пише хакерът еР в официалния интернет сайт на македонския президент.

От кабинета на Бранко Цървенковски обявиха, ченамесата е забелязана и ще се предприемат мерки за защита на сайта. Според специалисти, публикацията е от типа на т.нар. "добронамерено хакване" тъй като не е нанесена вреда на сървъра, няма изтрити данни, нито нецензурни квалификации. Македонската агенция Макфакс определи неизвестния хакер като български.

Споделяне

Още от Балкани

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?