Предстоят нови законови поправки за тв цифровизацията

Работна група ще изготвя проект за промени в Закона за радиото и телевизията, които да въведат разпоредбите на евродирективата за упражняване на телевизионна дейност, е заявил премиерът Бойко Борисов пред членовете на Управителния съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО). С тях той обсъди в сряда процеса на въвеждане на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване, съобщи правителствената информационна служба.

Изпълнителният директор на АБРО Гриша Камбуров е изразил мнението на колегите си, че нормативната уредба, приета от миналото правителство, създава ограничения пред операторите и забавя цифровизацията. В отговор е посочено намерението на правителството за промяна на предишните разпоредби, предизвикали поредица от скандали в миналия парламент, че с тях се обслужват определени бизнес медийни интереси.

Нямам фаворити сред вас, нямам и никакво намерение да правя медии, така че всичко, което е конструктивно, би улеснило работата ви и е възможно да се реализира, ще бъде взето под внимание, заявил Борисов, цитиран от пресслужбата му.

Той е поканил ръководството на АБРО на следваща среща, в която участие да вземат и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев, който оглавява работната група за поправките в закона за радиото и телевизия, и председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. На нея представителите на асоциацията трябва да направят конкретните си предложения по обсъжданите в сряда теми.

Споделяне

Още по темата

Още от България