Прегледи при специалист в София могат да се записват и онлайн

Прегледи при специалист в София могат да се записват и онлайн

Пациентите могат да запазят онлайн час за преглед при лекар специалист в софийските общински лечебни заведения. Това става през новия здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, разработен по поръчка на Столичната община.

В сайта е събрана информация за близо 800 лекари от 35 специалности. За всеки от тях има професионални данни, както и приемни дни, работно време, телефон за връзка и адрес, на който се намира кабинетът. За около 500 от специалистите има възможност и за резервиране на час за преглед онлайн.

Здравният портал беше представен в сряда от зам.-кмета на София Дончо Барбалов, председателя на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев и инж. Детелин Кръстев, управител на фирмата, направила сайта.

Специалистите, включени в портала, са от 37 общински лечебни заведения - многопрофилни и специализирани болници, ДКЦ-та, медицински центрове, болници за долекуване. За всяко лечебно заведение има информация, контакти и карта с адреса. Все още в портала не са включени двете общински акушеро-гинекологични болници - "Шейново" и и Първа АГ болница "Св. София". Зам.-кметът Барбалов съобщи, че личните лекари от общинските ДКЦ също ще бъдат поканени да подадат информация за портала.

Освен да запазят час за преглед, пациентите могат да проверяват и резултатите от направени изследвания в конкретния ДКЦ. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се спестява чакането пред кабинетите.

За да се ползва услугата, пациентите трябва да се регистрират. Един потребител може да направи максимум 5 резервации за преглед и има право на 5 отказа от час. При посещение на лекаря, съответния час се маркира от медика като посетен. Тогава се освобождава възможността за нова резервация и съответно за отказ. Ако пациентът не изпълни нито една от направените 5 резервации и умишлено блокира часове, профилът му ще бъде блокиран.

За пациентите под 18-годишна възраст, резервациите трябва да се правят от родител.

В здравния портал може да се влиза и през сайта на Столична община - https://www.sofia.bg/health. Има и мобилно приложение, което дава възможност пациентите да бъдат подсещани през телефона си за това, че имат записан час за преглед.

Споделяне

Още по темата

Още от България