Преговорите между ръководството на Бритиш Еъруейс и профсъюзите се провалиха

Преговорите между ръководството на най-голямата европейска авиокомпания Бритиш Еъруейс и синдикатите, които трябваше да доведат до разрешаване на спора на летище Хийтроу, се провалиха. Нарастват очакванията за още стачки и хаос при пътуванията, предаде Би Би Си Нюз, като цитира съобщение на Бритиш Еъруейс.

След като не бе постигнато споразумение, авиокомпанията днес по обед ще въведе електронната система за контрол на работното време на персонала. Спорът за тази система доведе до неочаквана стачка на наземния персонал в петък, причинила петдневен хаос на летище Хийтроу и оставила принудително на земята хиляди пътници.

Решение за по-нататъшни действия ще бъде взето от трите участвали в преговорите синдиката едва след консултации с работниците. Профсъюзите призоваха наземния персонал да не предприема никакви действия дотогава.

Двете страни се обвиняват взаимно за провала на преговорите, като ръководството на Бритиш Еъруейс каза, че е "крайно разочаровано", а пък синдикатите го обвиниха, че проявява прекалена твърдост в действията си.

Вчера главният изпълнителен директор на Бритиш Еъруейс Рон Едингтън каза по Би Би Си, че загубите на авиокомпанията от стачката през уикенда възлизат на десетки милиони британски лири, но точната сума още не е ясна, предаде Ройтерс.

Освен това Едингтън предупреди, че провалът на плановете за модернизиране на авиокомпанията, които са в центъра на спора, ще застраши нейното бъдеще.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?