Прекъсване на тока в Каракас и околните венецуелски градове

Президентът на венецуела Николас Мадуро

Прекъсване в електрозахранването потопи в мрак тази нощ венецуелската столица Каракас и други околни градове, предаде Ройтерс. От години Венецуела страда периодично от спирания на тока в страната, но досега столицата бе пощадена.

Прекъсванията на електрозахранването, често дължащи се на режим или аварии, не са засегнали рафинериите в страната, която членка на ОПЕК, защото работят с отделни генератори, уточни Ройтерс.

През септември, когато в няколко града в страната токът спря, президентът Николас Мадуро каза, че вероятно зад тези затруднения стоят неговите политически опоненти.

В понеделник Мадуро обяви, че ще определи лимити за цените на колите. Правителството му се опитва за затвори популярна в страната вратичка, използвана от венецуелците, за да защитят спестяванията си на фона на най-високата инфлация от две десетилетия от близо 50 процента, предаде Асошиейтед прес.

В Туитър Мадуро изпрати послание, обещавайки да издаде президентски декрет, с който ще се определят цените на колите и частите за автомобили. Цената на използвана кола няма да може да превишава 90 процента от цената на нова.

Мадуро разширява контрола си върху цените във венецуелската промишленост и преследва бизнеса, когото обвинява, че води икономическа война срещу правителството му. През ноември той конфискува домакински уреди и намали цените на хладилници, телевизори и други трайни стоки, припомня АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?