Прекратява се проектирането на интермодалния терминал във Варна

Транспортното министерство ще прекрати проекта за проектиране на интермодален терминал във Варна, за което ведомството получи 15 млн. лв. от бюджетната инвестиционна програма "Региони в растеж" в началото на 2014 г. Това съобщи в сряда след правителственото заседание министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Това решение е взето, защото, поради неправилно планиране, до 15 септември няма да може се подпише договор за разработването на проекта за инфраструктурното съоръжение.

Ангелкова обаче не даде повече подробности за съдбата на този проект, за който се заговори при управлението на Сергей Станишев, при ГЕРБ бе замразен, а при кабинета на Пламен Орешарски отново бе възроден и силно лансиран от тогавашния транспортен министър Данаил Папазов, който преди да поеме ведомството бе шеф на пристанище Варна.

Поръчката за избор на проектант на инфраструктурния проект бе започната без да са ясни източниците на финансиране за самото строителство, както и цената му, която трябваше да бъде определена от техническия проект.

Малко са средствата за вътрешноградски, междуселищни пътнически превози в слабо населените планински и гранични райони, както и за безплатните или с намаление превози в страната, коментира още Ангелкова пред  журналисти.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?