Премиерът: Аз си върша прекрасно работата без първа дама, и Плевнелиев ще се справи

Премиерът: Аз си върша прекрасно работата без първа дама, и Плевнелиев ще се справи

В нашата партия не се врем и не се интересуваме от личния живот на хората, заяви премиерът Бойко Борисов в четвъртък пред Нова телевизия по повод отсъствието от публичната сцена на съпругата на президента Юлиана Плевнелиева, което бе компенсирано в последните дни с вадене на нейни коментари от социалната мрежа , част от които откровено критични към властта и самия Борисов.

“Това беше приоритет на други правителства. Българските граждани гласуват за президента Плевнелиев, а не за неговата съпруга. В края на краищата всеки мъж или жена избират своя партньор в живота и е важно те да се разбират вкъщи“,  уточни министър-председателят, след като в сряда пред медиите прати по президента специални поздрави на съпругата му .

“Щом имат три деца и се разбират, това е достатъчно за мен. Така че аз нямам честта да я познавам. Но като съпруга на мой приятел, на мой колега и сега президент на България, мога само да ѝ изпращам поздрави и да ѝ желая да се чувства добре. А това, че тя има свое мнение или че тя може да има други разбирания, ето това е демокрацията. Тя може да ги изразява“, допълни още премиерът.

“Приемам го и, както аз мисля, че прекрасно си върша работата и без първа дама и никъде не ми е потрябвала, в интерес на истината, така и той мисля, че ще се справи прекрасно“, каза той.

Попитан знаел ли е каква опозиция има в лицето на Юлиана Плевнелиева, Борисов отговори: “Да, разбира се. Естествено“.

Юлияна Плевнелиева блесна със статусите си в социалната мрежа Twitter. Един от най-популярните туитове на първата дама е писанието ѝ от 18 октомври 2010 година: “Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите...”

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?