Премиерът: Бюджетът лети надолу, фирмите да работят и да си плащат

Премиерът: Бюджетът лети надолу, фирмите да работят и да си плащат

В този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия. Това призова премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на трансформацията на военното летища "Узунджово" в буферен паркинг за тирове, пътуващи до Турция.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки",  каза Борисов

"Затова е жизнено важно фирмите не само да работят, но и да си плащат данъците", допълни той.

По думите му в рамките на ден-два се очаква и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите, които държавата реши да се отпускат безлихвено в размер до 1500 лв. на принудително спрелите работа хора зарази ограничетелните мерки срещу разпространението на коронавируса.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?