Премиерът да се извини за жена си, за Пашата, за бандитизма в политиката

Много е важно премиерът да се извини за "бандитизма в политиката", защото политиката, която в момента "се развива" е бандитска, заяви в сряда депутатът от БСП Антон Кутев в отговор на декларацията на мнозинството, настояваща президентът да изпълни искането на правителството за освобождаване на посланиците в САЩ и Турция. В противен случай ГЕРБ, Синята коалиция, "Атака" и РЗС може да стартират процедура за предсрочно прекратяване на мандата на президента.

Декларацията е ултимативна и извива ръце, посочи Кутев.

По повод искането на премиера Бойко Борисов президентът да се извини и да отзове посланиците, Кутев заяви, че нито един представител във властта не трябва да се извинява за това, което мисли. Според него с изказванията си за държавния глава премиерът Борисов се опитва да сведе разговора до "напълно неправилни равнища".

Бих поискал от премиера да се извини за всичко, което се случва напоследък у нас – за орязаните социални бюджети, за неповишените пенсии, за необясненото богатство на жена си (Цветелина Бориславова), за това, че е бил съдружник на Румен Николов - Пашата и с други личности от подземния бизнес, призова Антон Кутев.

По думите му Борисов трябва да се извини и за сръбския наркобос Сретен Йосич.

Антон Кутев добави, че Синята коалиция постепенно започва да става част от кафява коалиция, а някои хора се опитвали да смачкат всяка форма на опозиция в държавата. Диктатура в европейска държава не може да съществува и всички, които се опитат да я осъществят, ще се провалят, каза още червеният депутат.

Споделяне

Още по темата

Още от България