mediapool.bg Ти си това, което четеш

Премиерът доволен, че "Арена Армеец" не е накаляна преди "Night of the jumps"

18:36 | 16 декември 2011 | 1 коментар

Премиерът Бойко Борисов в компанията на спортния министър Свилен Нейков инспектира подготовката за мото шоуто "Night of the jumps", което ще се проведе в събота, съобщи БГНЕС.

Борисов бе доволен от работата по състезанието и поздрави организаторите. "Най съм доволен, че залата не е накаляна. Заслужават поздравления работещите тук. Това са над 70 тира кал. Скъпо ни е, но се надявам тук да подобрят световен рекорд. На 12 метра нагоре трябва да мине една летва. Тези хора, които обичат екстремни спортове, не са си и мечтали, че ще видят това в България, в нова зала", заяви премиерът.

Председателят на "Гран При България" Румен Петков също бе много радостен от спечелването на домакинството за това зрелище. "Съумяхме да убедим промоутърите, че сме номер едно не само в мотокроса и супер мото, а и в най-атрактивното състезание. Искам да благодаря на хората, работещи тук. Трасето вече е факт. Без подкрепата на правителството нямаше как да стане това. Състезанието ще има над милиард и половина аудитория чрез "Евроспорт". Така ще получим вниманието, което заслужаваме", каза бившият вътрешен министър.

Бойко Борисов разясни и как стоят нещата с организацията на тенис Турнира на шампионките, който в следващите три години ще се играе именно в "Арена Армеец". "И за тенис любителите, изчистихме всички плащания по провеждането на трите турнира в тази зала. Ще видите най-добрите тенисистки", увери министър-председателят.

Той засегна темата и за предстоящото построяване на новия Национален стадион. "Сега се взимат решения от Министерството на отбраната за резервоарите, от МВР за хеликоптерните площадки, за хиляди решения, спънки. Нали знаете, в България нещо отначало всички не го искат, както беше и с тази зала. Всички ми казваха да спря строенето ѝ. Но сега като идват звездите на света сме доволни. Така, че ще проявим търпение", посочи Бойко Борисов.

Още от Спорт