Премиерът: И до Бразилия ще отидем с градския транспорт

Министър-председателят Бойко Борисов ще пътува до Бразилия по Нова година за встъпването в длъжност на президента Дилма Русеф с граждански самолетни линии, съобщи самият той, след като в сряда от Ливан кацна в Пловдив заради мъглата на столичното летище.

Борисов обясни, че поканата за посещение в Бразилия е в сила и за президента Георги Първанов, но нямало как той да използва правителствен самолет, тъй като финансовият министър Симеон Дянков го е отказал заради високата цена.

По-рано през деня президентът Първанов обвини външно министерство, че е скрило изпратената до него покана.

"Ако мислите, че на мен много ми се пътува с граждански полети около Нова година, като виждате какво става по летищата в Европа, дето се вика, ние с правителствения самолет не можем да си кацнем, с удоволствие – проверих, билети има. Всеки може да отиде – и той и аз. Така че гражданските полети имат още билети. След като е научил за поканата, да заповяда", каза Борисов.

"Неговият бюджет бил малък, и нашият е малък. Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт”, добави премиерът.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?