Премиерът и президентът поздравиха Меркел за изборната победа

Премиерът и президентът поздравиха Меркел за изборната победа

"Резултатите от тези избори бяха от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, която вече 12 последователни години е насочена към благополучието на германския народ и към изграждането на силна и просперираща Европа". Това е написал премиерът Бойко Борисов в писмо до канцлера на Германия Ангела Меркел, цитирано от пресслужбата на МС.

 

Той уверява Меркел, че ще може и занапред да разчита на България като приятел и стратегически партньор в ЕС и НАТО, и подчертава, че цени високо личната ѝ ангажираност за развитието на българо-германските отношения и за ценната подкрепа на Германия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.


"Подкрепата на избирателите е най-красноречивият израз на високата оценка за успеха на държавническата Ви политика и визия за развитие на Германия и Европа", пише в своя поздравителен адрес до германския канцлер президентът Румен Радев.

"Само с общи усилия можем успешно да се справим със съвременните предизвикателства и да допринесем за изграждането на силна и просперираща Европа в един по-справедлив и мирен свят", пише още държавният ни глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?