Премиерът изгладил отношенията между Дянков и Найденов "с голяма шкурка"

Земеделският министър отдаде нападките на вицепремиера на напрегнатата година

Снимка: БГНЕС

Премиерът изгладил разногласията между финансовия и земеделския си министри "с голяма шкурка". Това заяви самият Бойко Борисов в сряда пред журналисти в Бургас, след като по-рано сутринта агроминистърът Мирослав Найденов отдаде нападките на Симеон Дянков срещу него на голямото напрежение през изминалата тежка година.

Преди пет дни финансовият министър заяви, че най-трудно се разбира с Найденов и го заплаши, че ”много бързо ще се оправи с него”, намеквайки за евентуално отстраняване.

 

Това доведе до намесата на премиера Бойко Борисов, който заяви, че може Дянков да си тръгне преди Найденов.

 

Запитан дали е изгладил разногласията между двамата министри, премиерът Бойко Борисов се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на Националното музикално училище "Панчо Владигеров”, изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол, което става с държавни пари. Когато втори път му бе зададен същият въпрос, дойде отговорът, че е изгладил разногласията с "голяма шкурка”.

 

Часове по-рано министърът на земеделието Мирослав Найденов направи опит да прекрати скандала с вицепремиера Симеон Дянков като обясни нападките му с напрежението от изминалата тежка година.

 

Няма драма. Не съм се обидил, каза Найденов пред бТВ във вторник в опит окончателно да приключи скандала. Според него дори такъв няма, а водещият от телевизията Виктор Николаев е предизвикал непремереното изказване на вицепремиера.

 

"На базата на напрежението изпуснатите думи доведоха до това, което вие наричате скандал, но определено то не е", заяви агроминистърът. "Всички имахме много тежка година. Специално министър Дянков също беше под много голямо напрежение", обясни той,

 

По думите му въпросът не е на харесване и на нехаресване между двама министри и не значи, че "ако ние имаме някои спорове, значи не се харесваме или се мразим, или нещо подобно". От думите на Найденов стана ясно, че той дори е пратил поздравителен SMS на вицепремиера преди Нова година, но не е получил обратен отговор. Агроминистърът обаче смята, че това не проблем и "работата продължава".

 

Найденов благодари на министър-председателя за добрите думи към него и за реакцията му след нападките на Дянков-

 

Земеделският министър определи побоя над шефа на Държавен фонд ”Земеделие” Румен Порожанов като "изключително гнусно и подло деяние" и застъпи тезата, че най-вероятно причина за него са накърнени икономически интереси и хора, които са свикнали да получават неправомерно пари. Подобна теза изрази и Бойко Борисов след нападениято срещу Порожанов.

 

"Има отказани проекти, има неразрешени плащания, неоторизирани плащания за десетки милиони, там, където не трябва да отиват пари", каза Найденов.

 

е изключвам и другата възможност - чисто политическия елемент. Лош сигнал към Европа - виждате ли, тук бият човека, който управлява най-многото европейски средства. Така че подбрано е, цели дестабилизиране определено на фонда, защото малко пък преди това да се случи, буквално дни преди това, имаше една лична трагедия във фонда, която също засегна човек на доста висок пост. Възможно е и това да се целели. Мога да им отговоря, че няма да го постигнат", заяви министърът.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?