Премиерът изпревари Бербатов и е №1 за “Футболист на годината”

Борисов: Ще приема наградата, вкарвам повече от Гонзо

Премиерът изпревари Бербатов и е №1 за “Футболист на годината”

След като футболистът Христо Стоичков преди седмици получи академичното звание Доктор хонорис кауза, неговият приятел и премиер на България Бойко Борисов е на път да спечели приза “Футболист на годината за 2012”. Това става ясно от резултатите на онлайн допитване, в което министър-председател излезе в понеделник на първо място с 38 на сто. 

 

Борисов, който е пожарникар по образование, но свири на китара и рисува скици по време на заседанията на кабинета, изпревари според вота на футболните запалянковци досегашния убедителен лидер в класацията и носител три поредни години на приза Димитър Бербатов.

 

До 18.00 ч. Борисов водеше с 12 процента нападателя на “Манчестър Юнайтед”, който бе получил 26% от одобрението на феновете. 

 

Борисов коментира, че за разлика от почетното членство в БСХ ще приеме на наградата за футболист на годината.

 

"Не е като с художниците, нали, или там с... ако песнопойци дойдат или подобно, разбира се, че ще. . . Ще си я взема с пълната. . .Значи, виж, във футбола е като красотата при жените или примерно потентността при мъжете. Никой не се признава за по-слаб. Няма как да се призная за по-слаб. "Тигрите" са голям отбор. . . ето, Гонзо, нека си признае, последния път доведе там 4 левскарчета срещу нашите тигри от Бистрица и ги бихме 18:12, И той вкара 4 гола, аз му вкарах 8", заяви Борисов пред бТВ.

 

Той коментира още, че никога не би посъветвал Стоичков да стане доктор и сподели, че" сигурно почти няма университет да не са ме канили и мен за доктор". Помолен да уточни кои учебни заведения са го канили, той посочи Пернишкия университет.

 

Гласуването за футболист на годината става на официалния сайт на мероприятието www.futbolist1.bg , като преди това е необходима безплатна регистрация на потребителите.

 

Правилата са такива, че феновете първо ще изберат най-заслужилите според тях футболисти, след което журналисти ще определят най-добрия играч за 2011 година. Условието за окончателната подредба е името на футболиста да участва в списъка на феновете.

 

Вече от списъка има и един отпаднал играч. Това е футболистът от Б-групата Васил Лукавеев от отбора “Драгор” Пазарджик. Той бе изваден от класацията, тъй като за отрицателно време събрал около 200 гласа, което накарало организаторите да сметнат, че запалянковците се опитват да подбият авторитета на анкетата.

 

Въпреки това обаче никой не смее да извади от класацията премиера, който играе за тима от В-група “Витоша Бистрица”.

 

Футболната кариера на министър-председателят датира още от неговата ранна детска възраст, когато "с едната ръка ядях филия с мас, а с другата ритах топка".

Споделяне

Още по темата

Още от България