"Колега Цветанов, няма защо да им се гневиш"

Премиерът: Критиките към МВР обслужват мафията

Борисов и Цветанов се прегръщат на празника на МВР. Снимка БГЕНС

"Журналисти, които обслужват мафията, не са журналисти". Така премиерът Бойко Борисов успокои вътрешния министър Цветан Цветанов за критиките към МВР.

"Колега, Цветанов, няма защо да им се гневиш. Нас ни интересува какво казват хората. Не са важни критиките, когато имаме заловени наркотици - преди няколко дни 4.2 тона, а сега 12.5 тона – това са наркотици за стотици милиони левове", заяви Бойко Борисов в четвъптък.

Той и Цветанов присъстваха на официалната церемония пред паметника на Незнайния воин по повод 133-та годишнина от създаването от МВР.

Цветанов обяви, че не приема оценката на "псевдополитици и псевдоспециалисти, която дават за работата на полицията".  Според него колегите му от министерството "получават незаслужена оценка от хора, които не разбират труда".

"И в последните дни, когато се гасеше пожарът видяхме какво беше отношението на определени представители към служителите на МВР, докато българските пожарникари получиха високи оценки в Русия и Израел за своя професионализъм", заяви министърът и изказа към Борисов за добрата оценка за работата на МВР.

Премиерът в ранни зори "закри" пожара на Витоша пред камери и журналисти и похвали МВР за реакцията му по овладяването на стихията на фона на масовите критики към ведомството на Цветанов за хаоса и слабата организация.

"Пожарникарите са свършили уникална работа при гасенето на пожара на Витоша и при правенето на просеки. Обръщам се с голяма любов към тях като големи приятели и колеги, тъй като и аз съм специалист в тази област", каза Борисов.

"Днес е празник и трябва да си говорим само хубави неща", обяви още премиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?