Премиерът на Бавария бе критикуван заради среща в Москва с Владимир Путин

Хорст Зеехофер и Владимир Путин в резиденция "Новое Огорьово"

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер бе подложен днес на критики заради срещата си с Владимир Путин и призива за отслабване на санкциите срещу Русия, предаде Асошиейтед прес.

Руският президент прие снощи в Москва Зеехофер, който оглавява баварския Християнсоциален съюз, сестринската партия на ХДС. През последните месеци баварският политик бе най-големият критик на политиката на канцлера Ангела Меркел за отворени врати за мигрантите.

На път за Москва Зеехофер се изказа за редуциране на санкциите срещу Русия заради намесата ѝ в Украйна, което да стане "в обозримо бъдеще".

Но в четвъртък Гернот Ерлер, координатор на политиката към Русия във федералното правителство, обвини бавареца, че не проявява нужната солидарност. По германското национално радио той каза, че е необходимо да се оказва натиск върху Москва, за да бъде принудена да заеме конструктивна позиция в прилагането на мирното споразумение за Украйна. Създаването на впечатление за разногласия по този въпрос не е от полза, констатира социалдемократът Ерлер.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Къде му е мястото на Бойко Борисов?