Премиерът не приема критиките на Брус Джаксън за проблемите с корупцията и съдебната система

Премиерът не приема критиките на председателя на Американския комитет за разширяването на НАТО Брус Джаксън за това, че основният проблем на България е правосъдната система и нежеланието ѝ да се справи с корупцията в правителството.

При завръщането си от неформална среща на премиерите на страните-кандидатки в Букурещ Симеон Сакскобургготски каза:" В разговорите си с останалите премиери на страните-кандидатки и след получаване на сведения и други оценки съвсем не сме на това мнение".

Мандатът ми е за четири години, премиер съм от юли, а не от април, каза още премиерът във връзка с двегодишнината от обръщението, с което заяви намерението си да участва в политическия живот на страната и критиките, че не са спазени дадените тогава обещания.

В отговор на въпрос дали е преосмислил обръщението си и дали ще го ревизира, Сакскобургготски каза, че преосмисляне, съвети и предложения винаги са добри, но има основни линии.

По думите му, когато човек се нагърби с подобна отговорност, е важен крайният резултат. Логично и нормално е всеки човек да прави грешки и би било смехотворно да претендирам, че не греша, каза министър-председателят.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?