Премиерът обеща коледни добавки на пенсионерите

Премиерът обеща коледни добавки на пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки за пенсионерите, след като финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин на няколко пъти направиха заявки, че се работи по въпроса.

Идеята е както миналата Коледа и Великден пенсионерите с най-ниски пенсии – до 286 лева, колкото е прагът на бедността, да получат допълнително 40 лева, което ще струва 50 млн. лева допълнително на бюджета.

Борисов обяви, че благодарение на взетите мерки срещу контрабандата и повишените приходи правителството може да отделя повече пари за пенсионерите, учители, тютюнопроизводителите, животновъдите.

"Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега благодарение на звената, които направихме - 17 пъти се вдигнаха приходите. Тези пари са текли години наред – 2.3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата? Когато им се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят“, коментира той.

“И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и нова година пак да го направим. 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", добави Борисов.

Той уточни, че звената, които се борят с корупцията са “тихи, безмълвни“.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?