"Приветстван" и в Търговище с възгласи "Оставка"

Премиерът обеща още 35 млн. евро във фонд ФЛАГ за новия програмен период

Протест срещу Орешарски в Търговище. Сн. targo.org

Предвиждаме да осигурим допълнителен ресурс по фонд ФЛАГ. В проговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие и ще осигурим допълнително 35 млн. евро на специално разположение на фонда за новия програмен период. Това съобщи пред журналисти в Търговище министър-председателят Пламен Орешарски след срещата с областния управител Емел Расимова и кметовете на петте общини от региона.

Заедно с премиера бяха социалният и транспортният министър Хасан Адемов и Данаил Папазов и зам.-културният министър Велислава Кръстева.

С представителите на местната власт са обсъждани приоритетни проблеми, свързани с отделните населени места. Обект на разговорите са били още фискалната децентрализация и възможностите за по-голяма финансова самостоятелност на местните власти; усвояването на еврофондовете, смяната на собствеността на някои обекти на централни ведомства, обяви още Орешарски.

По отношение на бедственото положение в град Омуртаг заради липсата на вода, Пламен Орешарски каза, че въпросът е много обсъждан. Предстои зам.-министър Добромир Симитчиев да изготви доклад с препоръки за това с какво централната власт може да помогне, допълни той.

Работната среща на премиера с представителите на местната власт в областната управа премина под възгласите: "Оставка", "Червени боклуци" на събрали се граждани. Бяха издигнати плакати срещу строежа на "Белене" и вдигане на забраната за пушене". Според местни медии протестиращите били активисти на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България