Премиерът обяви, че е жертва на "жълти сайтове" по случая с блъснатото от НСО дете

Премиерът обяви, че е жертва на "жълти сайтове" по случая с блъснатото от НСО дете

Премиерът Бойко Борисов се възмути, че е имало дезинформация по случая с блъснатото от кола на НСО дете и внушения, че това е дело на "гавазите на Борисов". Премиерът коментира инцидента в петък пред журналисти в Брюксел.

"За регулация на НСО трябва да се попита президентската институция, защото това е на пряко подчинение на президента. Не обичам да се меся в работата на другите хора. Що се касае до инцидента хубаво е по-навреме, по-коректно и по-бързо да се информира обществеността какво е станало", заяви премиерът.

"Всеки от нас кара кола и знае, че на всеки може да се случи, така че, пази Боже, да има такъв инцидент, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е в нея пътници или не е имало. Ако сравните двете прессъобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната катастрофа, даже нещо повече опитаха се с през жълти, лъжливи сайтове, да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофата. Упрека ми е, че не навреме, некоректно информираха обществеността", каза още Борисов.

По-рано вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че в автомобила на НСО, който снощи блъсна дете, не е имало охраняемо лице и не е бил част от кортеж.

Споделяне

Още по темата

Още от България