Премиерът очерта като най големи проблеми инфраструктурата, съдебната система и бюрокрацията

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски направи обръщение към участниците в Четвъртата кръгла маса с правителството, организирана от "Икономист груп".

Като въпроси за решаване той очерта инфраструктурните проблеми, наследство от социалистическия период, премахването на частните интереси в различните сфери и дейности, намаляването на престъпността във всичките ѝ форми, продължение на реформата в съдебната система и намаляване на бюрокрацията чрез съкращения в държавната и общинските администрации.

Според него министрите работят за балансиране на бюджета, приключване на програмата за приватизация, за присъединяване на страната към Европейския съюз.

Премиерът подчерта, че правителството работи в в трудна обстановка, заради неблагоприятните тенденции на световните пазари след 11 септември и непосредствената заплаха от война в Ирак.

Той акцентира върху основните приоритети на правителствената политика и начините за осъществяването им, както и планираните мерки за подобряване на местната бизнессреда.
Премиерът увери присъстващите над 100 инвеститори от 14 страни в икономическата стабилност на страната и в решимостта на правителството да премахне всички пречки пред реалната пазарна икономика.

По БТА

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес