Премиерът отрича за сделки между партиите за зам.-министри и областни управители

Премиерът Пламен Орешарски отрече да има натиск и сделки между политическите партии за назначаването на зам.-министрите и областните управители. Техните имена ще станат ясни най-вероятно другата седмица, каза Орешарски в кулоарите на парламента.

Попитан дали има натиск при назначаването на областните управители, премиерът отговори, че има консултации, но не е уведомен засега да има сделки между партии и посъветва да бъдат питани БСП, ДПС и “Атака”.

Пламен Орешарски все пак призна, че министрите в кабинета са подбрани след препоръка на парламентарните сили, които подкрепят кабинета. Водещият критерий обаче е бил професионализмът им, уточни Орешарски.

Попитан дали вътрешният министър Цветлин Йовчев е изборът на ДПС, премиерът отговори: ”Не, не го разбирайте така, това е мой избор”.

Някои от професионалистите в кабинета в различни периоди са гравитирали към една или друга политическа сила, но за мен това не е решаващо за избора им, обясни премиерът.

Попитан кога ще смени директора на агенция “Митници” Ваньо Танов, Орешарски отговори: “Ще ви кажа, когато го направя и ако го направя”.

Премиерът определи като смущаваща липсата на добра система за отчетност на заявките за полетите на “Авиоотряд” 28.

Споделяне

Още по темата

Още от България