Премиерът: Пенсионерите ще имат повод за протести още поне 10 години

Според министър-председателя Сергей Станишев не е приемливо таксиметрови шофьори да блокират София, а пенсионерите ще имат повод за протести поне още 10 години. Така той коментира в четвъртък протестите от последните дни, като не засега най-актуалния – този на здравни работници и лекари от цялата страна.

Някаква част от исканията на таксиметровите шофьори са справедливи, в друга част не е ясно точно какво се иска, защото има различни позиции, каза министър-председателят. Повод за протеста на шофьорите пред парламента и блокирането на столичния център бе убийството на колегата им Емил Емилов.

По думите на Станишев е неприемливо като подход неколкостотин души да блокират живота на цялата столица. Всеки може да протестира, но на базата на закона, уточни той.

Според Станишев протестите на шофьорите “са специфичен случай, който очевидно се възпроизвежда през няколко години в България”.

Премиерът коментира и протестите на пенсионерите. Според него те “ще имат основание да протестират вероятно поне още 10 години срещу ниския си жизнен стандарт спрямо стандарта в старите страни от ЕС”.

Станишев каза, че правителството ще направи всичко възможно да провежда “политика на ускорено нарастване на доходите, според възможностите на бюджета и при гарантиране на финансовата и макроикономическа стабилност на страната”.

Споделяне

Още от България