Премиерът подкрепи предизборно тунел Карлово - Троян за 180 млн. лв.

Затварянето на главата "Транспорт" и предстоящото затваряне на глава "Екология" в преговорите с Европейския съюз - това е по-интересно за нас сега отколкото някакви спекулации покрай предстоящите местни избори, заяви пред журналисти министър-председателят Симеон Сакскобургготски, цитиран от БТА. Днес по обяд той бе гост на регионалния събор на каракачаните в местността Манастирска поляна край подбалканския град Сопот.

В същото време премиерът и депутати от мнозинството са се ангажирали предизборно да подкрепят проекта за прокопаване на тунела Карлово - Троян, за който са необходими 180 милиона долара. Това съобщи кметът на Карлово Желязко Домусчиев, който заедно с пловдивския областен управител Гьока Хаджипетров и депутати на НДСВ от пловдивско участва на среща в дома на премиера в гр. Баня, Карловско. Според официалната си гражданска регистрация премиерът е жител на Баня.

Проектът за тунела е включен в програмата на областната управа и се прави необходимото за изработването на конкретен строителен проект и по-нататъшната му практическа реализация, в това число и за намирането на необходимите средства, заяви Хаджипетров.

В Баня са обсъждани още подготовката за изборите, регионални проблеми и отварянето на НДСВ към младите хора, заяви пред журналисти Владимир Дончев, шеф на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента. Той увери, че не е говорено за конкретни кандидат - кметски кандидатури. Според Дончев не е станало дума и за решението на Софийския градски съд да отмени забраната на Майкъл Чорни да посещава България, тъй като Народното събрание по принцип не се произнася по такъв вид дела и в този смисъл няма основания проблемът да се обсъжда на срещата на депутатите с премиера.

Премиерът изрази надежда да се включи в заседанието на Европейския съвет в Солун на 20 юни. Той подчерта, че много държи и на участието си в извънредна сесия на Давоския форум в йорданската столица Аман, посветена на икономическото положение в Близкия Изток след войната в Ирак.

Форумът е от особена важност за страната ни, понеже присъствието на България в Близкия изток в сегашния момент има специално значение, подчерта Симеон.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: