Премиерът поиска от ЕНП подкрепа за европейски средства за пътни ремонти

Премиерът Бойко Борисов поиска във вторник от председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс и от генералния секретар на партията Антонио Лопес България да получи средства от еврофондовете за рехабилитацията на пътища у нас. Двамата са на посещение в София.

Помолих партийните шефове за лоби в най-добрия смисъл на думата, тъй като това е най-голямата партия в Европа, каза Борисов, след като се срещна с гостите в Министерския съвет.

От своя страна Мартенс заяви, че ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ. Той допълни, че от първостепенно значение за всяко демократично общество, и особено по време на криза, е правителството да предприема силни мерки срещу организираната престъпност и корупцията.

Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес каза, че България е на фронтовата линия на битката с престъпността на Балканите и че когато едно правителство води битка срещу нея, всеки трябва да застане на негова страна.

"Никога не съм очаквал, че в европейските избори и особено в парламентарните, партията на Бойко Борисов ще получи такъв огромен резултат и ще успее да формира правителство", каза Мартенс и добави, че няма критики към кабинета на Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?