Премиерът праща правителствения "Фалкон" да върне болен полицай от Индия

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди правителственият "Фалкон" да транспортира от Индия до България заболял полицейски служител, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет в понеделник.

Филип Филев от Областната дирекция на МВР-Варна е в Делхи на тримесечно обучение по програма на индийското правителство. Темата на курса е "Пръстови отпечатъци и компютри".

В края на февруари здравословното му състояние рязко се влошило и той бил приет по спешност в болница. След лечение показателите му са стабилни, но е необходимо възстановяване с физиотерапия, съобщиха от Министерския съвет.

"Предвид състоянието на Филев и необходимостта от транспортирането му със специален полет и придружаване от медицинско лице, по предложение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов премиерът разпореди полетът да бъде извършен от правителствения "Фалкон", като разходите са за сметка на Министерския съвет", съобщиха още от правителствената пресслужба.

Лечението на полицая ще бъде извършено във Военномедицинска академия, а датите на пътуването ще бъдат уточнени с лекуващия лекар.

Това е вторият случай, в който Борисов праща правителствения самолет да прибере болен сънародник зад граница. В края на юли миналата година самолет беше изпратен до Иран, за да бъде прибран българският гражданин Панко Тодоров. Тодоров, който е работил като моряк под панамски флаг, беше приет по спешност за лечение в болница в иранския град Бандар Аббас в началото на юни миналата година и два месеца е лежал в болницата в състояние на кома.

При идването му в съзнание той беше транспортиран обратно в България. Тодоров бе лекуван също във Военномедицинска академия и изписан през октомври миналата година.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?