Премиерът: При мене банка не е фалирала, при мене всичко расте

Борисов откри Музей на розата и обеща да спре разрухата в бившия Дом-паметника на БКП на Бузлуджа

Премиерът: При мене банка не е фалирала, при мене всичко расте

"При мене банка не е фалирала, при мене всичко расте". Това заяви в неделя премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на БСП, че вкарва държава в дългова спирала.В Казанлък той преряза лентата на първия в света Музей на розата

По време на тържеството той подкрепи думите си като на шега поля себе си, а след това Цветан Цветанов и областния управител на Стара Загора Георги Ранов по главите с розова вода и им обеща по този начин да им израсне гъста коса, "като на бийтълсите".

Музеят е направен само за една година. Проектът е дарение от казанлъшкия архитект Ивелин Недялков. За строителството правителството е осигурило един милион лева, посочи кметът на Казанлък Галина Стоянова и благодари на премиера, че е изпълнил обещанието си, дадено пред казанлъчани.

Над 1000 са експонатите в експозицията, като най-старият от тях е от розоварната на фамилия Шишкови - едни от първите най-известни производители и търговци на розово масло.

"Видях, че всичко е автентично, дори и лабораториите, в които са ловяли фалшификаторите на розово масло, защото и тогава е имало фалшификатори", възхити се Борисов.

Той бе съпровождан от внушителна група министри - на регионалното развитие, на туризма и на земеделието, както и от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.Присъстваха и посланиците на САЩ и Япония.

"Розата е символ и на нашите опоненти(БСП – бел. Ред.), чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят музей на този символ. Те са добре дошли в музея, защото той е на всички“, заяви Борисов.

След това той обеща в Казанлък да спре разрухата в бившия Дом-паметника на БКП на Бузлуджа, известен като "чинията".

"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого", каза премиерът пред журналисти.

По думите му това ще струва 2.5 млн. лева,а проф. Николай Овчаров му обещал да се занимае, защото само на него вярвал.

По време на обиколката на новооткрития Музей на розата в Казанлък Бойко Борисов се запозна с младата архитектка Дора Иванова, която му представила набързо проекта за консервация на паметника и превръщането му в Музей на националната памет, съобщава „Дневник“.

"Аз съм против непрекъснато да се отрича всичко и да се правят квалификации като тоталитарно изкуство. Казах само, че съм готов да говорим за този паметник на културата или символ, защото и той е символ. Да го дадем на архитектите, на професорите, и те да направят нещо, това ще е добре и за държавата. С този си интерес не искам да дразня никого или точно обратното. Дори каня БСП, ако иска, да направим нещо заедно по този проект, след като отказаха да си върнат собствеността върху паметника, както им бе предложено от правителството", коментира Борисов.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?