Премиерът при награждаването на медици: Къде е тоя, якият касапин

Бойко Борисов награждава лекарите от бургаската болница, оказали помощ на израелските туристи, Сн. БГНЕС

"Къде е тоя, якият касапин" попита премиерът Бойко Борисов по време на награждаването на лекарите, грижили се за пострадалите израелски туристи при атентата в Бургас. Думите му предизвикаха лек смут и срамежливи усмивки сред присъстващите лекари. За сметка на тях министрите Делян Добрев и Десислава Атанасова бяха доволни и вдъхновени от крилатите думи на премиера, предаде БГНЕС.

Лекарите, които поеха ранените израелските туристи след кървавия атентат на 18 юли, получиха специални награди от Министерството на здравеопазването. "Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират", каза Бойко Борисов вече сериозно.

До няколко дни ще има резултати от оперативно-издирвателните дейности на екипите и следствието във връзка с разкриване на самоличността на атентатора от летище Бургас, съобщи д-р Галина Милева, депутат от ГЕРБ и съдебен медик, която присъства на награждаването.

Споделяне

Още от България