Премиерът Сакскобургготски е на посещение в Мароко

Вашето посещение в страната ни се очакваше с нетърпение и голям интерес, толкова голяма е обичта, която Мароко, неговият крал, правителството и народът изпитват към България, каза в словото си в началото на пленарните разговори между делегациите на България и Мароко министър-председателят Дрис Джету, цитиран от правителствената пресслужба.

Мароканският премиер е отбелязал забележителния подем в отношенията между двете страни, откакто Сакскобургготски е начело на правителството в България.

Той подкрепи идеята за изграждането на Смесен делови съвет, който да работи за активизиране на търговско-икономическите връзки.

На срещата с председателя на парламента на Мароко единодушното бе изразеното мнение, че партньорството между двете ни страни се изгражда върху няколко основни приоритета - прилагане на демократичните ценности, изграждане на пазарна икономика и съблюдаване на основните права на човека, предаде пресслужбата на МС.

Премиерът Симеон Сакскобургготски положи венец в Мавзолея на Мохамед Пети. Той разгледа и музея към мавзолея и се поклони пред гробовете на Мохамед Пети и Хасан Втори. В Златната книга за високопоставените посетители министър-председателят изрази своята почит към строителите на съвременно Мароко.

Сакскобургготски посети и Голямата джамия Хасан Втори в Казабланка. Той ще има и аудиенция при принц Мулай Рашид, брат на краля на Мароко Мохамед Шести.

Споделяне

Още от България