Премиерът се извини на привикания от ГДБОП софиянец

Премиерът Бойко Борисов се е обадил на привикания от ГДБОП софиянец и му се е извинил за разпита заради пост във Фейсбук срещу него.

"И така тази сутрин министър-председателят ми звънна лично и ми се извини, че съм преживял това! Направо паднах! Подробности по късно!", написа Васил Коцев във Фейсбук.

"Обади ми се около 8:20. Каза ми, че е научил за случая от новините и се извинява", разказа Коцев пред бТВ.

Премиерът информирал Коцев, че е е разпоредил проверка, която да установи защо ГДБОП са действали по този начин.

"Той ми каза, че това не е начинът, по който трябва да се притискат гражданите на страната, и поднесе своите извинения", допълни още Коцев.

По думите му Бойко Борисов му казал, че не иска да се връщат методите на работа на тоталитарната държава.

Преди два дни потърпевшият Васил Коцев разказа, че полицаите се впечатлили от написаното през април на неговата Фейсбукстраница съобщение: "Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи".

36-годишният запален фен на ЦСКА бил посетен в дома си от антимафиотите, което много притеснило възрастната му майка. Коцев бил поканен и отведен веднага в ГДБОП на разпит. Там му обяснили, че разтълкували написаното от него през април като призив към бунт.

Мъжът е държан в сградата на ГДБОП около час. Питали го дали познава и други хора, които псуват Борисов, и му поискали техните имена. "Давайте телефонния указател и там 95% сигурно го псуват!", отговорил мъжът. Питали го и дали познава човек с профил "Ванче Михайлов". Коцев попитал полиците откъде знаят, че профилът му не е бил хакнат, а те отговорили, че трябва да изземат устройствата му, за да установят дали има такова нещо. Той обаче отказал. Накрая го накарали да пише, че се разкайва за постъпката си.

Споделяне

Още от България