Премиерът се надява Сидеров да обясни за инцидента в самолета

Премиерът Бойко Борисов отказа в петък коментар за инцидента с лидера на “Атака“ Волен Сидеров.

”Всеки човек сам може да прецени поведението си. Не съм бил там да знам ситуацията каква е била. Надявам се господин Сидеров да обясни”, заяви пред журналисти Борисов в кулоарите на парламента.

По информация на германската полиция при пътуването си в сряда от София за Франкфурт на Майн лидерът на "Атака" Волен Сидеров е бил пиян, вдигнал е скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета на "Луфтханза".

След това на франкфуртското летище Сидеров нагрубил и германска полицайка, която е внесла оплакване срещу него.

Сидеров обаче показал дипломатически паспорт на властите и до арест не се стигнало. Първоначално говорителят на МВнР Драговест Горанов съобщи, че лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров е бил арестуван на летището във Франкфурт, след което е бил освободен.

Тогава от пресцентъра на "Атака" съобщиха, че "юридическият екип на "Атака" ще заведе дела срещу абсолютно всеки, който разпространява тази дезинформация, уронваща престижа на партия "Атака" и нейния лидер".

Борисов отказа и коментар за евентуално брожение сред депутатите от парламентарната група на ГЕРБ заради несъобразяване на премиера с тяхното мнение. През тази седмица депутати от ГЕРБ изразиха несъгласие с това, че Борисов е отстъпил пред Първанов за военния закон.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?