Под скандирания "Оставка", "Орешарски вън" и освирквания

Премиерът се оцени с "много добър" по време на честването на Съединението

Премиерът се оцени с "много добър" по време на честването на Съединението

Премиерът Пламен Орешарски постави оценка "много добър" след първите 100 дни на правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака".

Това стана преди официалната церемония по честването на 128-годишнината от Съединението в Пловдив, докато 150-200 души бурно освиркваха министър-председателя и скандираха "Оставка" и "Орешарски вън".

"Да не слагаме оценки. Ако трябва все пак някаква оценка - много добър", кратко заяви Орешарски.

Множеството бе отделено с метални заграждения от официалните представители на властта, сред които бе и президентът Росен Плевнелиев. Неговото изказване обаче бе посрещнато от ръкопляскания и одобрителни възгласи.

"В контекста на Съединението би следвало по ключовите въпроси за развитието на България да се постига национален консенсус. Има много такива въпроси, така че нашето правителство ще продължи да работи по тях", коментира Орешарски пред медиите.

Той изрази съжаление, че точно на този празник му се задават въпроси за разединение. Запитан дали България е разединена, премиерът каза лаконично: "Не бих използвал този термин".

Докато голямата група недоволни от правителството продължаваха да скандират "Оставка", Орешарски каза още, че протестите го притесняват, "защото стават в деня на Съединението".

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?