Премиерът се подписа на тениска с неговия лик, облечена от привърженика му Хъмфри

Неочакван "подарък" за премиера Пламен Орешарски подготви негов привърженик, с активно съдействие на червени депутати, осигурили му пропуск за парламента. След като БСП, ДПС и "Атака" го спасиха и от втория вот на недоверие към правителството му, министър-председателят даде кратък брифинг в Народното събрание. Той обаче бе ненадейно прекъснат, когато мъж на средна възраст внезапно се провря между репортерите и необезпокояван от служителите на НСО, се появи пред Орешарски.

Мъжът съобщи, че се казва Александър Кръстев, занимавал се с моден бизнес и бил по-известен като Хъмфри.Познавал премиера Орешарски от конкурса "Мис студентка УНСС”.

Кръстев се бе издокарал в бяла тениска, щампована с лика на Пламен Орешарски отпред и на Бойко Борисов с наведена глава - отзад. До щампата с Орешарски имаше палец вдигнат нагоре в знак на одобрение, докато до Борисов се мъдреше палец надолу – неодобрение.

Хъмфри каза, че пристигнал лично да поздрави министър-председателя и да му поиска автограф. Той получи такъв – Орешарски се подписа с червена химикалка отляво на тениската, до сърцето на верния си поддръжник.

Днес се навършват 100 дни от "протестите" в подкрепа на правителството и сме решили да направим нещо, за да отличим този ден, заяви Хъмфри.

Използвайки присъствието на медии и камери, Хъмфри размаха изписани листове и каза, че носи на премиера план за решаване на проблема с бежанците. Предложението му е, всеки, който има неизползваема къща, да я предоставя на бежанци.

Подкрепящият премиера и правителството бе попитан от присъстващи журналисти дали одобрява избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Хъмфри отговори, че разполагал с вътрешна информация, според която поне десет души преди това отказали този пост, защото се страхували за живота и здравето си и само Пеевски бил готов да се жертва.

Александър Кръстев увери, че акцията му не била синхронизирана с държавното ръководство, но хората от НСО го пуснали, защото го познавали от по-рано, когато бившият президент Георги Първанов гостувал на Празника на розата в Казанлък.

В отговор на репортерски въпроси Хъмфри заяви, че никой не му платил за представлението, което разигра в парламента. Той сам си платил и за щамповането на тениската, което станало по негов идеен проект срещу 30 лева. След като тя вече е с личния автограф на Орешарски, ще бъде сложена в рамка.

Хъмфри разкри, че другата седмица планира нова акция – също така самостоятелна и безвъзмездна – в подкрепа на Орешарски. В нея щели да се включат и манекенки със стилни костюмчета, без разсъблечени девойки, каквито имало на антиправителствените протести (живата картина "Свободата води народа" на 14 юли -бел.ред.).

Както стана ясно, Хъмфри е успял да влезе в парламента с пропуск, издаден му от депутат от БСП.

Социалисти коментираха пред Mediapool, че подобни акции трябвало да покажат, че не само участниците в антиправителствените протести са креативни и находчиви, но и хората, подкрепящи управляващите.

Министър-председателят бе видимо щастлив след представлението и прояви готовност да продължи прекъсната пресконференция. Запитан чувства ли се комфортно да раздава автографи по такъв начин, той отвърна с думите: "А вие какво предлагате?"

Последва обичайният въпрос "Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС", на който Орешарски реагира с вече отрепетираната реплика: "Следващият въпрос, моля". Следващият въпрос обаче пак беше "Кой предложи Пеевски?". Тогава премиерът се обърна към журналистите и каза: Вие не бяхте ли в Народното събрание, когато Пеевски бе предложен за председател на ДАНС?

Пламен Орешарски, който напоследък е принуден да излиза през задни и резервни входове на сгради, около които се събират протестиращи в опит да го блокират, увери, че и задните входове са за хора и той няма нищо против да минава през тях.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?