Премиерът се скара на министрите да ходят подготвени в Брюксел и да си вдигат телефоните

Сн. БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков се скара на министрите си да са по-подготвени в контактите си с Брюксел и да си вдигат мобилните телефони.

В началото на второто заседание на служебния кабинет Райков призова министрите да работят с по-голяма концентрация и целенасоченост по отношение на европрограмите и контактите с Брюксел.

"Моля ви, бъдете откриваеми на GSM-ите си. След като аз съм 24 часа откриваем, бъдете така любезни да бъдете и вие, освен ако не сте в концертна зала или на среща с мен. Нека при всички останали ситуации да бъдете откриваеми, защото това е много важно", заяви служебният премиер.

Той коментира и първото посещение на служебни министри в Брюксел за разговори с представители на европейските институции преди ден.

"Второто нещо, което искам да помоля, е с оглед на срещите, които имахме в Брюксел - да се има предвид, че трябва за в бъдеще да си структурираме много добре целите, когато отиваме на такива срещи. Европейските програми не са някакви обвеяни от някаква окултна мистика инструменти, става дума за конкретни неща, заяви Марин Райков. Нещата са прозрачни, ясни, трябва с по-голяма концентрация и целенасоченост да гоним конкретни неща, в кратки периоди. Казвам това, защото ми се иска следващият път, когато има такова посещение, да бъдeм още по-добре подготвени", обясни пред министрите премиерът.

Преди ден Райков се срещна в Брюксел с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. В българската делегация бяха още вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

Те се срещнаха с еврокомисарите по регионалното развитие Йоханес Хан, по енергетиката Гюнтер Йотингер и по хуманитарната помощ Кристалина Георгиева.

Споделяне

Още по темата

Още от България