Премиерът се закани да глобява заради разораното дъно на река Вит

Премиерът се закани да глобява заради разораното дъно на река Вит

Още един път да ме скарате с еколозите и ще видите какво ще ви направя. Това каза премиерът Бойко Борисов на строителен инженер, ангажиран с новостроящата се магистрала "Хемус" в района на Ловеч.

Причината за думите му е сигнал на сдружение "Балканка", че районът е заплашен от екологична катастрофа , защото от коритото на река Вит се взима баластра. Властта пък се оплете в обяснения за разораното дъно.

Рано сутринта във вторник премиерът отново подкара джипа, за да направи проверка на строежа на "Хемус". По традиция инспекцията беше излъчена на живо във Фейсбук профила на Борисов.

"Тука ли сте пипали вие баластрата. Казал съм глоби, актове на областния, на всички да се издадат", попита Борисов строителния инженер.

"Не сме пипали нищо", каза в началото събеседникът на премиера. Борисов обаче обясни, че ще има "глоби за областни управители, актове, всичко".

Инженерът се опита да обясни, че е било важно да се почисти коритото, но не успя да довърши мисълта си. "Хубаво сте почистили, ама сте попрекалили, да ти кажа. И затова сега да ми излязат проверките - ще ги видим. Ще глобя всички", закани се премиерът.

Все пак на Борисов бе обяснено "как хубаво се е отпушило", че иначе имало рискове били премахнати "наноси, островни", а не била нарушена основата.

Борисов нареди на строежа да бъдат поканени природозащитници, за да им се обясни какво е извършено. “Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме?", попита премиера събеседника си, а отговорът беше кратък: "Слушам".  

Споделяне

Още по темата

Още от България