Премиерът: Ще дойде ден да пожалите и за мене

Премиерът: Ще дойде ден да пожалите и за мене

"Много пъти съм казвал, че ще дойде ден да пожалите и за мене, защото ви се вижда лесно, но никак не е", заяви в понеделник премиерът Бойко Борисов пред журналисти преди да замине за Анкара, където ще се срещне с турския президент.

Такива конфликти са голяма бомба за в бъдеще. Влияят върху растежа, бизнеса, икономиката, туризма. А когато имаме този щам на сегашния грип плюс коронавируса, нещата в един момент могат да станат драматични… Отивам на приятелска вечеря с мой колега и приятел, който до момента проведе четири разговора – с Тръмп, Меркел, Борисов и след мен с Макрон… Ще искам да продължим приятелските и добрите междусъседски отношения", каза още Борисов.

"Смея да твърдя, че в последните дни всички разговори, които съм провел, са по искане на моите колеги: последно с президента Макрон, канцлера на Германия, канцлера на Австрия, председателя на Европейската комисия, председателя на Европейския съвет, с моя колега Мицотакис, с моя колега Ердоган и сигурно още десетина пропускам, защото конфликтът в близост до нас влияе", заяви той. 

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?