Говорейки за референдума за АЕЦ "Белене" и новите пътища

Премиерът ще "подпомага" БНТ и клубовете за излъчването на "А" група

Премиерът ще "подпомага" БНТ и клубовете за излъчването на "А" група

Премиерът Бойко Борисов е решил правителството да се заеме с решаването на проблема с телевизионните права на футболното ни първенство, след като вече трети месец мачовете от "А" група не се излъчват.

 

Причината е, че клубовете отказват да продадат правата си за по-малко от 5 млн. лева, а пък Българският футболен съюз отказва да им даде разрешение да се договарят персонално с отделни телевизии.

 

Единственият мач, който досега бе излъчен, но в интернет, бе домакинството на "Левски" на ловешкия "Литекс" миналия петък, след което от разградския "Лудогорец" обвиниха собственика на "сините" Тодор Батков, че е изменил на общата позиция на клубовете и призоваха БФС да го глоби.

 

Той пък отвърна, че не го интересува дали ще бъде глобен и добави, че ще продължи да излъчва мачовете на клуба си в официалния сайт, за да могат да видят всички фенове как съдиите ощетяват "Левски" в полза на водещия му с 2 точки в класирането "Лудогорец". Батков дори предположи, че за да се реши въпросът, най-вероятно пак ще се наложи личната намеса на премиера. И тя, разбира се, не закъсня.

 

Само няколко дни по-късно, очевидно подразнен, че не може да гледа мачове по телевизията, тъй като явно не иска да посещава стадиона на любимия си "Левски", защото "синята" публика често го освирква и ругае, Борисов взе отношение по темата по време на последното заседание на Министерския съвет (МС).

 

"В този ред на мисли Дянков, виж с БНТ не само "Левски" – ЦСКА мача, но всички, които Националната телевизия има интерес да излъчи и клубовете са съгласни, след като те не могат да се разбират сами и се изнудват едни други, толерирай подобно действие, а именно Националната телевизия, които мачове и клубове са съгласни, да бъдат излъчени, ние ще ги подпомогнем", заявява премиерът ни в клин, ни в ръкав, говорейки за референдума за АЕЦ "Белене".

 

Реакция от финансовия министър Симеон Дянков не следва и с това обсъждането на проблема с телевизионните права на "А" група приключва.

 

Преди това Борисов продължително ангажира вниманието на министрите си, за да им разясни колко е "смешен" предшественикът му Сергей Станишев, който непрекъснато критикува правителството на ГЕРБ по повод референдума за АЕЦ "Белене". Очаквано не пропуска възможността да изреди и всички пътни отсечки и лотове от магистрала "Тракия", които е успял да открие.

 

"Сега времето застудя, Лили (Лиляна Павлова – бел.ред.) подсети ме да си сложа пуловера, дето съм обещал на тази бабка, която ми го оплете. Те не са имали никога път там. Но открихме магистрала "Люлин", открихме лотовете на "Тракия", открихме Южната дъга, открихме столичното метро, открихме моста на "Брюксел", открихме "Меден рудник" в Бургас. Неща, които той (Станишев – бел. ред.) си е мечтал. Да не говорим за жп линиите, пречиствателните станции и всичко останало", нарежда пламенно Борисов.

 

В края на импровизираната си реч срещу председателя на БСП премиерът прави и уточнението, че е посветил толкова време за това, защото "по тези теми могат да ви срещнат журналисти, да ви питат, вие сте улисани в своите персонални задачи, може да не ги знаете тези теми, да знаете какво ми е решението".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?